SAUTERNES

Château Raymond-Lafon Château Raymond-Lafon
HTML5

Château Raymond-Lafon

Pierre Meslier, tillsammans med hans barn, köpte Ch. Raymond-Lafon 1972. Pierre arbetade under den här tiden på ett annat mycket känt slott, Château Yquem. Ch. Raymond-Lafon är en liten egendom på 16 ha som gränsar till Yquem. 1989 slutade Pierre sin anställning på Yquem och satsade all sin tid på sitt eget Slott. Hårt arbete under många år har gjort, att han har kommit så långt, att Slottet idag ligger jämsides med Slotten i Premier crus.

Vinet produceras av 80 % Sémillon och 20 % Sauvignon, som plockas druva för druva i omgångar. Druvorna pressas i vertikalpressar, och jäses under konstant temperatur på 20 grader. Jäsningen pågår under tre till fem veckor, och därefter lagras vinet i nya fat under tre år År 2000 och 2004 valdes vinet till desserten på Nobelmiddagen. Desserten år 2000 var vaniljglass och blåbärssorbet med små mandelbakelser.