SAUTERNES

Château Rabaud-Promis Château Rabaud-Promis
HTML5

Château Rabaud-Promis

Detta slott var under 1800 talet en del av egendomen med namnet Château-Rabaud. 1903 delades slottet upp i två enheter som då fick namnen Château Rabaud-Promis och Châteua Sigalas-Rabaud.

Madame Peyronne de Rabaud, ägare till Chateau Rabaud, blev 1660 ingift i familjen Cazeau. Släkten Cazeau lyckades dock inte få någon större framgång med egendomen under 150 år, och sålde den till Gabriel Deyme 1819. Gabriel lyckades dock mycket bättre. På åren fram till klassificeringen 1855, lyckades han förbättra vinets kvalité och fick slottet klassat i premier cru. 1903 delades egendomen genom att ägaren Pierre Drouihet de Sigalas sålde en del till av slottet till Adrien Promis.

På detta sätt bildades då Chateau Rabaud-Promis. Chateau Rabaud-Promis har en odlad areal på 31 ha, och här växer det 80 % Sémillon, 18 % Sauvignon och 2 % Muscadelle.
Under många år producerade slottet vin av låg kvalité, men 1980 påbörjades en stor förbättring. Philippe Dejean har arbetat hårt för att få fram ett vin som med heder tillhör premier cru. Slottet producerar ett andra vin under namnet Domaine de l’Estremade.